Energi

#1

Marianne skrev:

Hvor henter vi energi fra?
[color=black][/color]
Du henter energi fra fire kilder:
[color=black][/color]
1. Den fysiske energien
Fysisk energi er den grunnleggende kilden til drivstoff i livet. Viktig her er spisevaner og balanse mellom arbeid, hvile og trening.
[color=black][/color]
2. Emosjonell energi
For å yte vårt beste må vi ha tilgang til gode og positive følelser, og styre følelseslivet vårt.
[color=black][/color]
3. Mental energi
Mental kapasitet er det vi bruker til å organisere livet og konsentrere oppmerksomheten om noe.
[color=black][/color]
4. Åndelig energi
Åndelig energi gir styrke til handling på alle områder av livet vårt. Den skaper entusiasme,
utholdenhet og forpliktende engasjement. Denne energien er knyttet til at vi føler en hensikt med det vi gjør, at våre handlinger er i samsvar med verdier som ligger dypt nedfelt i oss selv.
[color=black][/color]
Kilde: "Energisk og engasjert" av Jim Loehr og Tony Schwartz

#2

Summer skrev:

Jeg har tygget og tygget på denne siden du la den inn. Takk Marianne! Jeg tror jeg trenger å se nærmere på hva dette konkret vil si i livet mitt...

#3

Marianne skrev:

I fysikken er energi noe som ikke skapes eller forsvinner, det kan kun endre form. Er det slik i menneskekroppen også? Er energien der, enten positiv energi i form av energikilder og positive tanker og handlinger. Eller negativ energi i form av energityver, negative tanker og handlinger?

Som jeg har skrevet tidligere om rydding forum.selvrealisering.no/showthread.php?t=70
får man mer energi av å gjøre ting, ta tak i utsatte oppgaver, reise seg opp av sofaen og rydde og vaske når man egentlig ikke orker. På samme måte får man energi etter å ha trent når man egentlig i utgangspunktet ikke orket å dra på trening.
Er energien i disse tilfellene noe man har brukt på negativ tankevirksomhet, slik som: "Jeg orker ikke trene", "Jeg orker ikke rydde og vaske i dette rotehuset", "Jeg har det så rotete", "Jeg er så rotete, lat, slapp osv.".
Og så kan man omforme energien til noe positivt ved å først tenke positivt: "Jeg orker å rydde fordi da blir jeg gladere og får mer energi etterpå", "Jeg drar på trening allikevel, jeg - flink jente. Det blir jo så deilig etterpå."
Altså - alt starter med en tanke? Er det slik, vil vi jo alle kunne trene oss opp til å få mer energi, trene mer, få gjort alt vi har utsatt, ha et ryddig og rent hus osv. osv.

Men energi er noe man ikke kan gi mer av enn man får tilbake. Altså hvis man gir og gir av seg selv, blir man til slutt tom og fysisk og psykisk syk dersom man aldri får noe tilbake.
Bruker man sin energi på negative mennesker som ikke gir av seg selv tilbake eller på negative tanker og/eller aktiviteter (energityver), får man ikke påfyll av ny energi og blir dermed tommere for energi. Bruker man sin energi på positive tanker, aktiviteter og mennesker (energikilder), får man mer energi. Energibuntene blant oss har kun brukt sin energi positivt og dermed fått mer tilbake i form av påfyll til sin energi.

Vær bevisst på hva du bruker din energi på - i form av tanker og handlinger, mennesker og aktiviteter!

#4

Marianne skrev:

Energibad I
5 dråper Rosmarin
2 dråper Peppermynte
5 dråper Furunål
3 dråper Sitron

Energibad II
3 dråper Ingefær
4 dråper Rosmarin
3 dråper Svart Pepper
5 dråper Lime

Andre energigivende oljer er: Enebær, Bergamot, Myrt, Spearmint, Timian, Muskat og Sitrongress.

Fra boka "Naturens Duftende Apotek" av Gry Fosstvedt

#5

Marianne skrev:

Ny energi på fem minutter av Jane Alexander
[size=1][/size]
Forlagets omtale:
Føler du deg slapp? Trenger du energi før du skal inn på neste møte? Er hverdagen for stresset? I så fall er dette en nyttig håndbok for deg. Unn deg selv fem minutter nå og da, og du vil oppleve at du føler deg avslappet og opplagt igjen. Start for eksempel dagen med energi-frokost og fem minutters meditasjon. Fortsett med ulike, velprøvde holistiske teknikker gjennom resten av dagen når du føler du trenger påfyll av ny energi. Det er moro, det er effektivt og det tar bare fem minutter!
[size=1][/size]
Gyldendal fakta
ISBN: 8205276447
Kr 249,-


De fem tibetanske ritene av Christopher S. Kilham
[size=1][/size]
De fem tibetanske ritene er en form for yoga som består av enkle energiskapende øvelser. Disse øvelsene kom opprinnelig fra Himalaya og er også kjent under navnet De fem foryngelsesritene. Tidlig på 1900-tallet ble de brakt til Vesten av en britisk offiser som hadde lært dem av lamaer i et kloster i Tibet.

Hilt og Hansteen
ISBN: 8274134524
Kr 169,-


Mer energi med feng shui av Lillian Too
168 ritualer for å rydde opp i rotet og gjenoppvekke livsenergien

Forfatteren viser hvordan du ved å bruke feng shui-ritualer kan fjerne den fysiske og følelsesmessige uorden som påvirker livsenergien din. Hun ser på hvordan du kan rydde og kvitte deg med det som ikke betyr noe, fjerne negativ energi, foreta psykisk romrens og energistyrking, rydde opp i sinnet og styrke auraen din, og øke den åndelige energien i huset.

Hilt og Hansteen forlag
ISBN: 8274136225
Kr 299,-

Lev her og nå! av Eckhart Tolle
lev i nået - få ny energi og balanse

Forlagets omtale:
Lev her og NÅ! har et enkelt budskap: Tilstedeværelse i øyeblikket er nøkkelen til indre fred og frihet. Bryt identifikasjonen med tanken, vær tilstede her og nå, i det som er, så vil lidelser og problemer opphøre. Les fra A til Å, eller slå opp på tilfeldige sider, tenk gjennom teksten, tenk over mellomrommet mellom ordene. Kanskje med tiden, kanskje her og nå, vil du ta inn viten som forandrer ditt liv. "Få tilgang til nåets kraft. Det er nøkkelen. Nåets kraft er ikke annet enn den kraften som ligger i din egen tilstedeværelse, der din bevissthet er frigjort fra tankevirksomhet. Derfor; forhold deg til fortiden gjennom det nærværende. Jo mer oppmerksomhet du retter mot fortiden, desto mer energi tilfører du den, og desto større er faren for at du skaper et "selv" ut av den. Misforstå meg ikke. Oppmerksomhet er uhyre viktig, men ikke rettet mot fortiden som fortid. Rett oppmerksomheten mot det som skjer nå; rett oppmerksomheten mot din egen atferd, dine sinnsstemninger, tanker, følelser, frykt og ønsker slik de kommer til uttrykk i øyeblikket. Det er der fortiden i deg befinner seg. Hvis du er tilstedeværende nok til å kunne iaktta alle de tingene, ukritisk og uten å analysere, da har du kontakt med fortiden samtidig som du oppløser den i kraft av din tilstedeværelse. Du vil ikke finne deg selv gjennom å fordype deg i fortiden. Du finner deg selv ved å være her og nå." Lev her og NÅ! er en praktisk arbeidsbok som omfatter et eksklusivt utvalg av utdrag fra Tolles debutbok, den internasjonale bestselgeren Det er nå du lever. "Det jeg snakker om, er en dyp transformering av den menneskelige bevissthet, ikke som en fjern fremtidsmulighet, men noe som kan oppnås her og nå - uansett hvem eller hvor du er. Du får vite hvordan du kan frigjøre deg fra å være slave av ditt sinn, gå inn i denne opplyste bevissthetstilstanden og opprettholde den i hverdagen."

Forlaget Lille Måne
ISBN: 8292605037
Kr 229,-


Positiv energi av Judith Orloff
10 helt spesielle resepter på å omskape tretthet, stress og frykt til livsglede, styrke og kjærlighet

Forlagets omtale:
En glimrende veiviser til en ny og mer energisk livsførsel.

Har du det alltid travelt og er på randen av å bli utslitt? Påtar du deg altfor mye, og er du redd for å si nei? Har du merker etter bitt fra energivampyrene som har sugd energien ut av deg? Blir du utmattet av den stadige volden i nyhetene? I så fall er du et offer for en skjult energikrise.
For å løse denne energikrisen må du gjøre mer enn de tradisjonelle løsningene som å spise sunt, sove nok og mosjonere. Resepten som kan gjøre slutt på følelsen av kronisk utmattelse og gi oss et bedre liv, finnes nå: Judith Orloffs positive energiprogram.

Damm
ISBN: 8204095570
Kr 349,-


Psykisk energi av Carl Gustav Jung

Innføring i kompleksteorien og drøfting av sammenhengen mellom instinktet og det ubevisste. Her bruker Jung begrepet arketyp for første gang.

Cappelen
ISBN: 8202135559
Kr 198,-


Ånd og energi av Caroline Myss
det menneskelige energisystemets språk: hvorfor vi blir syke og veien til helbredelse

Forlagets omtale:
Siden 1983 har forfatteren arbeidet som medisinsk intuitiv. Det betyr at hun bruker sin intuitive evne til å hjelpe folk med å forstå den følelsesmessige, psykologiske og åndelige energien som ligger til grunn for sykdommen eller livskrisen deres. I denne boka viser hun forbindelsen mellom følelsesmessig og åndelig stress og spesielle sykdommer.

Damm
ISBN: 8204116268
Kr 99,-


Åndens energi av Wayne W. Dyer

Forlagets omtale:
Boka gir råd om hvordan du skal klare å fri deg fra alle verdens problemer ved å sette i gang åndelige løsninger. Hemmeligheten ligger i å slutte å gi energi og næring til det som er problemet, og heller fokusere tanken på en løsning.

Hilt og Hansteen
ISBN: 8274135741
Kr 334,-