Hvor henter vi energi fra?

#1

Marianne skrev:

Du henter energi fra fire kilder:

 1. Den fysiske energien
  Fysisk energi er den grunnleggende kilden til drivstoff i livet. Viktig her er spisevaner og balanse mellom arbeid, hvile og trening.
 2. Emosjonell energi
  For å yte vårt beste må vi ha tilgang til gode og positive følelser, og styre følelseslivet vårt.
 3. Mental energi
  Mental kapasitet er det vi bruker til å organisere livet og konsentrere oppmerksomheten om noe.
 4. Åndelig energi
  Åndelig energi gir styrke til handling på alle områder av livet vårt. Den skaper entusiasme, utholdenhet og forpliktende engasjement. Denne energien er knyttet til at vi føler en hensikt med det vi gjør, at våre handlinger er i samsvar med verdier som ligger dypt nedfelt i oss selv.

Kilde: "Energisk og engasjert" av Jim Loehr og Tony Schwartz

Energi - skapes den eller omformes den?

I fysikken er energi noe som ikke skapes eller forsvinner, det kan kun endre form. Er det slik i menneskekroppen også? Er energien der, enten positiv energi i form av energikilder og positive tanker og handlinger. Eller negativ energi i form av energityver, negative tanker og handlinger?

Som jeg har skrevet tidligere om rydding får man mer energi av å gjøre ting, ta tak i utsatte oppgaver, reise seg opp av sofaen og rydde og vaske når man egentlig ikke orker. På samme måte får man energi etter å ha trent når man egentlig i utgangspunktet ikke orket å dra på trening.

Er energien i disse tilfellene noe man har brukt på negativ tankevirksomhet, slik som: "Jeg orker ikke trene", "Jeg orker ikke rydde og vaske i dette rotehuset", "Jeg har det så rotete", "Jeg er så rotete, lat, slapp osv.".

Og så kan man omforme energien til noe positivt ved å først tenke positivt: "Jeg orker å rydde fordi da blir jeg gladere og får mer energi etterpå", "Jeg drar på trening allikevel, jeg - flink jente. Det blir jo så deilig etterpå."

Altså - alt starter med en tanke? Er det slik, vil vi jo alle kunne trene oss opp til å få mer energi, trene mer, få gjort alt vi har utsatt, ha et ryddig og rent hus osv. osv.

Men energi er noe man ikke kan gi mer av enn man får tilbake. Altså hvis man gir og gir av seg selv, blir man til slutt tom og fysisk og psykisk syk dersom man aldri får noe tilbake.

Bruker man sin energi på negative mennesker som ikke gir av seg selv tilbake eller på negative tanker og/eller aktiviteter (energityver), får man ikke påfyll av ny energi og blir dermed tommere for energi. Bruker man sin energi på positive tanker, aktiviteter og mennesker (energikilder), får man mer energi. Energibuntene blant oss har kun brukt sin energi positivt og dermed fått mer tilbake i form av påfyll til sin energi.

Vær bevisst på hva du bruker din energi på - i form av tanker og handlinger, mennesker og aktiviteter!

Her har du noen oppskrifter som gir energi:

Energibad I
5 dråper Rosmarin
2 dråper Peppermynte
5 dråper Furunål
3 dråper Sitron

Energibad II
3 dråper Ingefær
4 dråper Rosmarin
3 dråper Svart Pepper
5 dråper Lime

Andre energigivende oljer er: Enebær, Bergamot, Myrt, Spearmint, Timian, Muskat og Sitrongress.

Fra boka "Naturens Duftende Apotek" av Gry Fosstvedt