Jeg jobber med meg selv og mitt selvbilde

#1

Slettet bruker skrev:

Etter år med et skrudd forhold til mat har jeg endelig tatt tak i ikke bare den fysiske delen av vektnedgang, men koblet på hjernen også. Jeg leser en fantastisk bok av Ellen Anker-Nilssen, "Når mat blir en besettelse". Jeg satt faktisk med tårer i øynene etter å ha lest første kapittel, og lurte flere ganger på om hun hadde vært inni hodet mitt og hentet tankene hun satte på papiret. Ikke alt angår meg- heldigvis, men jeg har hentet noen verktøy derfra som jeg jobber med. Jeg sier til meg selv flere ganger daglig at jeg er deilig (noe jeg selvsagt er :cool:)

Jeg har tatt tak i det store arbeidet det er å få snudd tankegangen min, og det er godt å ha tatt fatt på det. Jeg er i ferd med å få et bedre syn på meg selv og min kropp.

Jeg har et valg. Jeg velger å gjøre det som er bra for meg.

I oppbygging av tekster skal man alltid være forsiktig med å starte flere setninger med samme ordet. I en søknad skal man alltid søke å skrive setninger som så langt det er mulig ikke begynner med ordet JEG. Her har jeg bevisst gjort det motsatte, for å vise at det er JEG som er i fokus. JEG er veldig viktig!

#2

Summer skrev:

Det er du som er i fokus ja.:) Så flink du er! (og det med søknader visste jeg ikke at var et must, men jeg har alltid synes det hørtes ille ut med alle setningene som startet med jeg..:p)

Synes den boken høres veldig spennende, og har tenkt å prøve å få tak i den selv.
Jeg også jobber med selvbildet... Så da er vi to. Kansje vi kan inspirere hverandre? :)

#3

Slettet bruker skrev:

Du inspirerer meg bare ved å være til, Lise. :klem:

Jeg klarer ikke å la være å veie meg, men vet så altfor godt hvor skuffet jeg kan bli hvis vekta ikke viser riktig tall. Derfor sier jeg til meg selv at jeg velger å veie meg, men at jeg er fornøyd med meg selv og at jeg spiser slik som kroppen min ønsker - uansett utfall.

#4

noba skrev:

Titt, titt. Du er kjempe flink vennen. Jeg skal fortelle deg at jeg ble litt overrasket da du sa at du ville jobbe med selvbildet ditt. Jeg har nemlig alltid vært misunnelig på deg fordi du har hatt så mye bedre selvbilde enn meg. Du har alltid vært så mye tøffere enn meg og hatt så mye mer tro på deg selv. Jeg har alltid syntes at du er tøffere enn toget. Men kanskje det bare var uten på? Kanskje det bare var en maske?

Dette er uansett en bra greie selv om du så er tøffere enn toget fra før. Kanskje noe vi kan dele vi to?

#5

Summer skrev:

Det er forskjell på selvtillit og selvbilde.:)

#6

Slettet bruker skrev:

Jeg skiller mellom selvtillit og selvbilde jeg. Det første er det ingenting i veien med, mens det andre lider. Veldig. Det er det jeg jobber med.

(Har du vært misunnelig på meg?)

#7

Viv skrev:

Det er forskjell på selvbilde og selvtillit, ja. Jeg er også modigere enn de fleste og tør mye andre er engstelige for, men selvbildet kunne nok trenge litt styrking.

Lurer på om det er hardt å være selvbildet til en person som har god selvtillit, jeg? Tenker på dette å være mye i fokus, eksponere seg selv, gi av seg selv... og ikke minst være så sterk utad at medmennesker ikke tror man trenger oppmuntring og støtte.

Og hva gjør vi egentlig med oppmuntringen og støtten når vi får den?? Jeg vet jeg har lett for å avvise en hjelpende hånd. Før jeg vet ordet av det så har jeg funnet noe å hjelpe den andre med istedet. (Snakker om å være en dårlig venn! Jeg selv altså.)

Har du det sånn, Albertine?

#8

Summer skrev:

viv says

Lurer på om det er hardt å være selvbildet til en person som har god selvtillit, jeg? Tenker på dette å være mye i fokus, eksponere seg selv, gi av seg selv... og ikke minst være så sterk utad at medmennesker ikke tror man trenger oppmuntring og støtte.

Jeg vil heller se på det som at dem som har god selvtillig har det hardt og vil kræsje dersom de ikke har godt nok selvbilde.

Selvbilde går på hvor godt en kjenner seg selv, sine styrker og svakheter ol. Å stå godt plantet i seg selv, og være trygg på seg selv for det en er og ikke det en gjør.

Når en vet en er flink med det en gjør, så har en god selvtillit.
Når en vet hvem en selv er, og ikke lar seg påvirke eller vippe av pinnen av at andre kommer med kritikk har en godt selvbilde (veldig grovt sagt).

#9

noba skrev:

Albertine says
Jeg skiller mellom selvtillit og selvbilde jeg. Det første er det ingenting i veien med, mens det andre lider. Veldig. Det er det jeg jobber med.

(Har du vært misunnelig på meg?)

Jeg skjønner forskjellen, men samtidig kan jeg ikke se annet enn at det er en sterk sammenheng mellom disse to. I alle fall for meg personlig er det det. Mulig det er selvtilliten din som vises utenpå og gjør at det ser ut til at du har et godt selvbilde?

Når jeg sier at jeg har vært misunnelig, er det fordi det virker som du er glad i deg selv og har tro på deg selv og at du ikke lar deg hindre av de tingene som jeg har felles med seg, men som jeg lar styre livet mitt.

Slettet bruker skrev:

noba says
Mulig det er selvtilliten din som vises utenpå og gjør at det ser ut til at du har et godt selvbilde?
Det kan godt være. Du kaller det en maske, og det kan det også være, uten at jeg bevisst går inn for å skjule noe.
noba says
Når jeg sier at jeg har vært misunnelig, er det fordi det virker som du er glad i deg selv og har tro på deg selv og at du ikke lar deg hindre av de tingene som jeg har felles med seg, men som jeg lar styre livet mitt.
Der har du rett. Jeg nekter å la de tingene styre livet mitt. Jeg vil leve livet mitt selv, men får noen dukkerter av og til når realitetene innhenter meg...