Nå trenger jeg litt hjelp her

#1

Kaffè skrev:

Sambo har vært til kosholdsanalyse (eller hva det heter). Så vi skal legge om kostholdet. Han skal holde seg unna mel, svin, sukker + en masse andre saker. Hun skulle lage en komplett liste over ting, mne den har vi ikke fått enda.

Så da lurte jeg på;
Er det noen som har noen gode oppskrifter på speltbrød?
Noen anelse hvor man kan kjøpe speltmel uten at det koster en million?

ser med sorg på mitt godteskap

#2

Gurus skrev:

Nå altså vet jeg ikke hva han må hold seg unna, men dette brødet fungerer fint med spelt. Det er et ganske komplett brød. Spelt får man - i tilegg til helsekost - på Mega blant annet.

Familiebrød !

7 dl vann:
· 3 dl kokende vann
· 4 dl kaldt vann
· 3 ss olje
13 dl mel:
· 8 dl sammalt spelt
· 3 dl sammalt rug
· 2 dl bygg
3,5 dl flak:
· 1,5 dl soyaflak
· 1 dl havrekli
· 1 dl rug/bygg/havregryn
2 dl frø:
· 1 dl knuste linfrø
· 1 dl solsikkefrø

· 25 g gjær
· 1 ss salt
· 1 ss fruktose

Eltes godt. Heves og etterheves.

2Xoppskriften til 3X2 l former.

200°C i 45 minutter

Dette er forøvrig en grei og god frokost. Jeg spiser for tiden grøten uten fruktose, med eplebiter på som søting, og walnøtter i stede for frø.

Frokostgrøt (2) !

· 2 dl store havregryn
· 5 dl melk
· (en klype salt)
Kokes opp. Tilsett:
· 1 beger cottage cheese
og varm opp. Server med
· 2 ss hakkede
solsikkekjerner
· 2 ss knuste linfrø
· kanel
· (fruktsukker)
[font=Comic Sans MS][/font]
[font=Comic Sans MS][/font]
Havrepannekaker (2-3) ?*

· 1-2 dl store havregryn
· 1 beger cottage cheese
· 5 egg
kjøres i hurtigmikser. Alt blandes med
· 3 ss olje
· (vanilje)
· (1-2 ts fruktose)
· (1-2 ts kanel)
Tilsett melk om røren blir for tykk. Stekes som tykke pannekaker/lapper. Server med bær og fruktose, rårørt syltetøy til.

Smaksvarianter:

Forøvring vil jeg anbefale deg å titte på oppskriftene under www.lavkarbo.no. Der er oppskrifter uten mel og sukker blant annet. Det går fint ann å spise både frokost og lunch uten korn, om man vil.

#3

Kaffè skrev:

Det høres jammen litt mer komplisert ut enn vanlige brød..

Hva er soyaflak? :blånn:

#4

Kaffè skrev:

Takk for linken. Skal ta meg en titt jeg.

#5

Summer skrev:

Soyaflak finner du på helsekosten. :)

#6

Viv skrev:

Jeg kjøper Spelt på Obs. Det er mye billigere enn i helsekost.

Nå blir det jo spennende om gjær kommer med på FY-lista, men speltbrød er ikke komplisert. Jeg bruker bare en hvilken som helst vanlig oppskrift, og bytter ut hvetemelet med spelt. Går så bra at.

#7

Summer skrev:

Viv says
. Jeg bruker bare en hvilken som helst vanlig oppskrift, og bytter ut hvetemelet med spelt. Går så bra at.
Det gjorde jeg også når jeg bakte med spelt. :)

#8

Kaffè skrev:

Skal det ha noe lenger eltetid eller helvetid?

#9

Kaffè skrev:

Det skulle være hevetid ja. kunne ikke redigere den

Gurus skrev:

Du fant det ut ser jeg. Går det bra?

Summer skrev:

Kaffè says
Det skulle være hevetid ja. *kunne ikke redigere den*
Kan du ikke redigere?

Kaffè skrev:

Nei, kan ikke det..

Kaffè skrev:

Gurus says
Du fant det ut ser jeg. Går det bra?

:sukk: Det var jammen mye sambo måtte slutte med..Jeg og, fant jeg ut etter å ha lest om blodtypen min..

Vi har begynnt. Men det er en skikkelig omstilling og endring av tankegang, hvertfall når man skal handle mat..

Summer skrev:

Kaffè says
Nei, kan ikke det..
Rart... Er det sånn med en gang du har lagt inn innlegget, eller etter en tid?

Og ja, det kan være en stor utfordring å skulle legge om kostholdet. Men det går lettere etter hvert. :)