NLP Bøker

#1

Gurus skrev:

Noen som kan anbefale noen gode NLP bøker? Og lydbøker? Og eventuelt noen man bør holde seg unna?

#2

HP skrev:

Anthony (Tony) Robbins sine er bra. Han er litt på siden av NLP, men baserer seg på de samme prinsippene. Grunnleggeren av NLP er Richard Bandler - han har flere bøker som du kan finne på amazon.com.

The User's Manual for the Brain har jeg hørt at skal være bra, men har ikke lest den selv.

#3

Gurus skrev:

Takk, HP! Da skal jeg sjekke ut Bandler også. Holder på med Tony's "Ubegrenset kraft". Og har "Gi sjelen vinger" i bestilling. Men så hadde det vært greit med noe i lydbok form, om jeg skulle klare å komme meg ut i skogen litt ... Men da er det altså Tony og Richard jeg skal ha med meg :D

Gi sjelen vinger Det handler om å finne nøkkelen til dører som er gått i vranglås, om å åpne dem og oppdage hva som finnes av deg selv i rommene som har vært lukket.Danske Kirsten Fauken trekker på egne erfaringer når hun i Gi sjelen vinger henvender seg til alle som stort sett fungerer i livet sitt, men som ofte havner i konfliktfylte situasjoner, opplever utbrenthet og stress, til tider er aggressive og sinte, ikke orker å leke med barna sine og besøke sin gamle mor – eller på annen måte henger fast i en utilfredsstillende hverdag.

Med NevroLingvistisk Programmering (NLP) får du et helt konkret verktøy til å frigjøre ressurser du ikke ante du hadde! Eller som forfatteren selv sier: ”Det er aldri for sent å få en lykkelig barndom.”

#4

Gurus skrev:

Richard Bandler, sa du. Jeg fant en lydbok fra Personal Enhancement Series.

fra utgivers omtale says
This nlp based tape set is designed to hypnotically teach you those things. Learn how to change your beliefs, create wealth, become determined, add passion to your life and get motivated to do it.

Og har så vidt hørt på starten. Den er skikkelig suggererende, med musikk i bakgrunnen og en "sleip fyr" :o som prater veldig behagelig. Og da slår skeptikeren min inn for fullt. Noen som har prøvd denne? Det er vel ikke "fali" vel? :o

#5

Gurus skrev:

Nå tro jeg at jeg aner hva dette er. Jeg lastet ned noe som heter "subliminal affirmasjons" fra Louse Hay. Henne er jeg ganske trygg på. Men dette med subliminal, høres skummelt ut. Jeg forstår det slik at det ligger beskjeder i lyden som jeg ikke bevist oppfatter? Noen som vet? Jeg vil gjerne vite hva jeg er i ferd med å programmere inn først i hvertfall ... Noen som kan noe om dette eller?

#6

HP skrev:

Subliminale affirmasjoner har ikke så veldig mye med NLP å gjøre. Helt hvordan det fungerer vet jeg ikke, men jeg har forstått det slik at budskapet blir presentert i en frekvens som vi ikke kan oppdatte med vårt bevisste sinn. Dermed skal effekten være at budskapet går direkte til underbevisstheten. Hva du programmerer står vel i omslaget til CD'en.

#7

Kris skrev:

Hei,

For de som leser engelsk så anbefaler jeg "NLP in 21 Days" av Harry Adler og Beryl Heather. Joseph O'Connor skriver også lett tilgjengelige bøker.

Ligg unna "The Users Manual" i starten. Den egner seg kanskje bedre hvis du går et NLP practitioner-kurs. Samme med bøkene til Sue Knight de har solgt mye, men er kjedelige....

Richard Bandler har også et par bøker han har "skrevet" selv. (I virkeligheten er det ofte redigerte avskrifter av seminarer) "Using Your Brain: For a Change" er underholdende og bra. Særlig tilleggene til slutt er nyttige hvis NLP er nytt for deg. Ligg unna bøkene han skrev sammen med John Grinder til du får grep om det grunnleggende. (Grinder er den andre "grunnleggeren" av NLP.)

"Personal Enhancement Series" er ericksonsk hypnose. De er helt trygge! Risikoen er at du opplever en positiv endring.... Det er VIKTIG at du ikke kjører bil eller gjør noe annet som krever konsentrasjon. Noe av poenget er at du kommer i transe. :) Bandler liker å fortelle en historie om en gang han var gjest på et radio-show i California. En som var ute å kjørte langs kysten kjørte (angivelig) rett på havet etter å ha tatt til høyre da Bandler sa; "That's Riiight" (Du skjønner det når du hører på CD'ene hans.)

Bandler har sin helt spesielle stil og er ikke særlig politisk korrekt. Hvis du ikke er lettskremt så er de absolutt verdt pengene. Enda bedre enn "PES" er "Ferocious Resolve" som er tatt opp live på et seminar - med band!

Når deg gjelder Tony Robbins så er ikke det egentlig NLP. Han har mer sin egen vri på ting. Etter min mening så er Personal Power 2 det beste programmet han har, også fra et NLP-perspektiv.

Subliminale affirmasjoner er bare tull. Kan du ikke høre det så kan du ikke høre det :) Det er med andre ord helt trygt for alt annet enn lommeboka...
(Sublimale bilder i film derimot... :eek: )

Lykke til med NLP'en

Kris

#8

Gurus skrev:

Tusen takk Kris! Dette var svært informativt og oppklarede!
[font=Comic Sans MS][/font]
Og, HP, jeg har nå avsluttet min korte karriære som fildeler-bruker.:flau: Men jeg lærte en hel del av dette.