Et hekse-relatert spørsmål! ;-)

#1

Torbjørn skrev:

Aller først vil jeg si at denne siden appelerte til meg fra første stund. Navnet, designen, oppsettet, sida er ryddig og enkel å bruke. En av de bedre.:)

Men til saken...jeg så en dokumentar om hekser på nrk! Rettere sagt; de moderne hekser i dag, i norge. Jeg ble meget fasinert og det appelerte til meg og mine egne tanker om liv og eksistens i denne verden og utenom. Jeg er av den oppfatning at mennesket trenger noen ting å tro på! Jeg trenger noe å tro på! Og kun ut ifra utforskningen av vår egen bevisthet kan vi skape mening og svar til tilværelsen. Jeg har behov for sannhetsfornemming og frigjørelse fra min egen bevisthet´s innsnevring, fattigdom, stagnasjon og monotoni, for ikke å falle ned i mørke hull. Jeg ønsker å leve dette livet med glede, humor, tro og håp, der min egen bevisthet er min frelser. :-)

Jeg har lest så smått om hekse-ting på
www.geocities.com/hekseskolen/Moderne.htm

...og finner en stødig bærebjelke av fornuft, som jeg kunne ønske å fylle livet mitt med.

Spm.: Jeg bor i Trondheim by, ( norges andre hovedstad;) ) og lurer på om det er noen HER på forumet som vet om det fins et aktivt "hekse-miljø" i Trondheim!?

#2

Summer skrev:

Torbjørn;1553 says
Aller først vil jeg si at denne siden appelerte til meg fra første stund. Navnet, designen, oppsettet, sida er ryddig og enkel å bruke. En av de bedre.:)
Takk. :)
Jeg er av den oppfatning at mennesket trenger noen ting å tro på!
Det tror jeg også. Slev dem som hevder at de ikke tror, de har en filosofi som sier noe om hva som skjer når de dør, og hvem som styrer i livet deres (dem selv, hjernen, tilfeldigheter osv.). Alle trenger vi noe å forholde oss til, og vi velger det som appelerer mest til oss, og som dekker behovene vi har.

Jeg vet desverre ikke noe om et slikt miljø i Trondhjem (eller noen annen plass for den del), men jeg ville nå titte innom tråden og si hei likevel. :)

Kansje du kan fortelle litt mer om hva det er med dette miljøet / filosofien som appelerte til deg? :nysgjerrig:

#3

Kris skrev:

311

Torbjørn;1553 says

Spm.: Jeg bor i Trondheim by, ( norges andre hovedstad;) ) og lurer på om det er noen HER på forumet som vet om det fins et aktivt "hekse-miljø" i Trondheim!?

Hei og velkommen, Torbjørn.

Disse heksene kaller religionen sin for Wicca.

Jeg tok en kikk på Google og kom opp med navnet Camilla Bruce i Trondheim. Det ser ut som om hun har holdt kurs i Wicca på et sted som heter Ki Trondheim Hun har kontaktinfo liggende ute på nettet så hekse-miljøet ditt er sansynligvis bare en e-mail unna :)

Kris

#4

Torbjørn skrev:

Det som apellerte til meg når jeg så dokumentaren om de moderne heksene, var at de med sin tro og virke står opp mot det samfunnet de lever i, som de finner mange svakheter og ulemper med, ved å velge en egen måte å leve og se på jorden og mennesket på.

Kontakt med naturen er noe jeg tror berører oss alle uten at vi nødvendigvis er klar over det, fordi vi er av et materiale skapt av naturen. Jeg tror mange mennesker i dag føler seg «hjemmløse», fordi de ikke har noen personlig kontakt med sitt «hjem!»

Døden og andre former for liv er heller ikke noe vi tar med i vår betraktningen av eksistens, vi er nærmest åndelig døde. Jeg tror det finnes ånder, og at de også er et «materiale skapt av naturen» og de har et bosted i oss, og oppererer som budbringere, hjelpere eller nære venner.

#5

Torbjørn skrev:

Camilla Bruce antar jeg er Engelsk? Snakker hun norsk mon tro?;-)

#6

Summer skrev:

Torbjørn;1563 says
Det som apellerte til meg når jeg så dokumentaren om de moderne heksene, var at de med sin tro og virke står opp mot det samfunnet de lever i, som de finner mange svakheter og ulemper med, ved å velge en egen måte å leve og se på jorden og mennesket på.
Det er jo beundringsverdig i seg selv å stå opp mot samfunnet en lever i og velge en egen måte å leve og se på jorden og mennesker på. For det er mange svakheter og ulemper. Men jeg håper du vil ta deg tid til å sjekke ut endel andre alternativer også før du forfølger noe og tar det til deg som ditt ståsted. New Age kristendom feks. er spennende, annerledes og veldig interresant. Feks. Sciense of mind.
Kontakt med naturen er noe jeg tror berører oss alle uten at vi nødvendigvis er klar over det, fordi vi er av et materiale skapt av naturen. Jeg tror mange mennesker i dag føler seg «hjemmløse», fordi de ikke har noen personlig kontakt med sitt «hjem!»
Jeg mener kontakt med naturen er veldig viktig, fordi det strømmer den samme energien gjennom oss, og fordi kropp og sinn har godt av å være nær naturen. Det var som Ghandi sa når han var i Norge: Jeg hører dere er så flinke til å meditere her. Hvorpå vedkommendet ser omtrent slik: :confused: på ham, og så smiler han og utdyper: Ja, går mye tur i fjellet. ;)